Taal / Langue / Language

De schrijver Rob Baetens woont in die regio, daar waar in de Middeleeuwen de abdij van Boudelo stond, dus ….

Een grensoverschrijdend avontuur wat zich grotendeels onder de grond afspeelt met een vleugje archeologie, spanning, gevaar maar bovenal mysterie. De kleurrijke kaft dekt de lading.

Geert heeft een bovenmatige interesse in het Moordenaarsbos en gaat op zoek naar literatuur. Hij probeert de verhalen van zijn oma, de geruchten en kennis te combineren. Het roept alleen maar meer vragen op. Het Reinaertcollege wisselt jaarlijks leerlingen uit met de Broederschool. Dit jaar is de opdracht op zoek te gaan naar een element dat beide regio’s (Zeeuws­Vlaanderen en het Waasland) met elkaar verbind en daar een paper over te schrijven. Beetje jammer dat het precies in de Grote vakantie valt, maar ze proberen er maar het beste van te maken. De zes leeftijdsgenoten tasten elkaar en de omgeving af. Er vindt een archeologisch project plaats, misschien kunnen ze daar een paper over schrijven. Ze sluiten zich aan bij de opgravingen van de universiteit van Gent, waar de abdij van Boudelo stelselmatig zijn rijkdommen prijsgeeft. Ze vinden hoefijzers en een dag later zelfs een geraamte. In de tussentijd deelt Wim, het hoofd van het team, zijn kennis en staat de toegeschoten journalisten te woord. Het gaat over een ondergronds gangenstelsel, maar er is geen sprake over het vinden van een schat. Geert probeert alle informatie te combineren met wat hij heeft vergaard en besluit op onderzoek naar het Moordenaarsbos te gaan. Als hij een vlucht voor zijn verjaardag krijgt ziet hij bijna vanuit de lucht het gangenstelsel lopen, door afwijkingen in het landschap. Op de grond aangekomen vind hij een ingang en wat dan volgt is een duizelingwekkend avontuur en zal blijken of de geruchten op waarheid berusten.

‘De dubbelschat van Boudelo’ van Rob Baetens, Uitgeverij Kramat 2016 is o.a. hier te koop.

Op vrijdag 12 juni 2015 werd onder grote belangstelling het nieuwe boek van Rob Baetens voorgesteld in de bib van Stekene. Rob Baetens schreef reeds in 1997 een eerste boek over de Schat van Boudelo. Het werd echter een waar verzamelobject, want het eerste boekje was enkel nog in bibliotheken en bij verzamelaars te verkrijgen. Tijdens zijn schoollezingen kreeg Rob Baetens dikwijls de vraag of het boekje bijgedrukt zou worden en of er ook een vervolg kwam.
Pogingen in 2005 en 2009 om een vervolg te maken, verwaterden.

 

 

Dubbelschat van BoudeloRob Baetens schrijft boeken voor jongeren van 10 tot 110! Sedert een aantal jaren is Rob een inhaalbeweging aan het maken om zijn trouwe lezers uit het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs te voorzien van nieuw en spannend leesvoer. Rob is schatplichtig aan de monniken van de abdij van Boudelo. Hij woont er griezelig gezellig op het kerkhof van de vroegere abdijsite! Inspiratie komt er zo uit de grond. Als je weet dat Rob hoofdzakelijk ’s nachts schrijft…
De dubbelschat van Boudelo bevat alle ingrediënten om het jonge volkje te boeien: een vleugje mysterie, een portie spanning, een overdosis avontuur, een scheutje romantiek en een snuifje griezelstof. Alles samen genoeg voor een flink aantal uren leesplezier! Prettige schattenjacht! Chill!
www.robbaetens.be
Met dank aan Arica, het Genootschap van Boudelo en Drankenhandel Wauters.

Bestel je exemplaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ISBN: 9789462420335  –  Prijs: 15,95 euro  –  ca. 275 blz. 

Klik hier voor de Brochure Dubbelschat van Boudelo

 

Dubbelschat van BoudeloHet boek is vanaf nu te koop bij Standaard Boekhandel of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestel een gesigneerd exemplaar:
Genootschap van Boudelo - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.boudelo.be/dubbelschat - 0495/55 70 54

In april organiseerde het Genootschap van Boudelo een trappistenavond. De opbrengst gaat integraal naar het nieuwe boek van Rob Baetens. Het boek zal door het Genootschap worden gepromoot en telt maar liefst 236 blz.
De abdij van Boudelo is van de landkaart geveegd, maar blijft even mysterieus als de verzonken wereld van Atlantis. De geest van Boudelo leeft voort en inspireert…
Na het eerste boek over De Schat van Boudelo uit 1997, kon een vervolg niet uitblijven.
Schrijver Rob Baetens, Isabelle Van Overtvelt en Tony De Wilde van het Boudelogenootschap gaven afgelopen zondag het startschot voor de campagne.
Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 12/06/2015 om 20u00 in de bib van Stekene. Iedereen is welkom.

Met ruim 90 deelnemers was de voorbije Trappistenavond een nog groter succes dan vorig jaar.
Ook de niet-alcoholdrinkende chauffeurs mochten plaatsnemen in de zaal, want de verhalen en weetjes die verteld werden door Harry Van Royen over trappist waren voor iedereen interessant.

 

 

 

 

Een ploeg van het VRT-programma 'Iedereen Beroemd' kwam een reportage maken over de manier waarop we de Boudelo-abdij in het landschap uittekenden. Met een drone, of quadcopter, vloog Niek Hombrouckx boven de wei waar ooit de abdij stond, en zo werden de abdijcontouren prachtig zichtbaar. Eerst hadden we deze nauwkeurig afgemaaid uiteraard.

 

Geheime gangen in Klein-Sinaai

Indien we de onderaardse gangen, die in de sagen van ons land verwerkt zitten, in kaart zouden brengen, dan zou de kartering ons de indruk geven, dat het net van ondergrondse wegen een van zijn grootste uitbreidingen vindt in het Land van Waas, en dat het plaatselijk zwaartepunt ervan te zoeken valt rond de Abdij van Boudelo. Van 1971 tot 1986 ondernam Alfons De Belie opgravingen op de site van de abdij van Boudelo te Klein-Sinaai. Er was ook een opgraving op Coudenborm, dat bij de abdij behoorde. Vele bewoners vertelden over de geheime gangen en verborgen schatten.
Tot ieders verbazing werden de resten van geheime gangen gevonden...

Over de eerste 'Schat van Boudelo'

Rond het eerste boek uit 1997 van de schat van Boudelo, waren al drie keer plannen om een heruitgave van te maken, maar het is er nooit van gekomen. Het is eigenlijk een collectors-item.
Het is ooit uitgegeven met een zachte kaft om de kostprijs te drukken. Het boek had in het Waasland veel succes, maar zelfs in West-Vlaanderen of in Limburg kan je dit boekje krijgen in bibliotheken.
Nu is het niet meer te verkrijgen, ook al is er veel vraag om het te kunnen aankopen.
Het boeiende is, dat Rob Baetens zelf op de Baudelosite woont. Hij heeft er zelfs de opgravingen nog meegemaakt. Rob vond in de tuin ooit nog beenderen.
“Ik doe lezingen over dit boek vanaf het vijfde leerjaar tot het hoger onderwijs.” “Ik doe ook op vraag van scholen specifieke lezingen rond Baudelo.” “Ik heb alle publicaties die er geweest zijn opgezocht rond Baudelo, ik heb zelfs Alfons De Belie, die de opgravingen heeft gedaan, mijn boekje laten lezen en hij zei me dat alles geschiedkundig correct was.”
“Als ik het opnieuw zou schrijven, zou het vijf keer zo dik zijn omdat ik er nu nog meer over weet.”

Vandaar dus de tweede uitgave: De Dubbelschat van Boudelo