Taal / Langue / Language

Zondag 21 september vertrok een groep van 30 fietsers, 5 begeleiders en een volgwagen om de restanten van Boudelo in de omgeving van Klein-Sinaai te ontdekken. Wie wenste, kon eerst iets drinken of de tentoonstelling bezoeken. Om 14.00 vertrok de groep onder de professionele begeleding van Sportcomité Het Vliegend Wiel. Eerste tussenstop was het Boudelomonument waar Rudi Malfliet en Tony De Wilde uitleg gaven over de geschiedenis van het monument en van Boudelo. 

Bekijk de foto's

Bekijk de Route

Daarna werd gestopt aan Den Lesten Stuyver. De deelnemers luisterden geboeid naar de herkomt van het bedevaardskapel die er ooit gestaan had. Langs de Boudelohoeve ging de tocht langs de fondatie, Hellestraat en Hulstbaan naar Lijsdonk. Daar kregen de fietsers een drankje en werden zij rondgeleid door Clement De Gendt op Lijsdonk. De oude schuur met metserstekens, de bakoven, de hoeve en de prachtige woonkamer met klassieke muziek raakten de mensen vol verwondering.

Via de Leestraat ging de tocht langs het geheimzinnge Pieter Heydensveer en zo naar de spoorweg in Daknam richting Eksaarde. Aan de Kruiskapel doemden donkere wolken op, maar de wind verjoeg de regen en iedereen bleef droog. Georges Tallier verklaarde de legende van deze bijzondere plaats aan de Bedmarlinie en de link met Boudelo.

Zo ging de tocht over het smalle liniepad langs het verdwenen kasteel van Eksaarde. Via de Moervaart en Coudenborm werd de tocht afgerond. De vrouwelijke leden van Het Vliegend Wiel hadden ondertussen alles in gereedheid gebracht om bij aankomst iedereen te verwennen met heerlijke pannenkoeken met Boudelobier ten voordele van de wielerclub. Het smaakte en er werd gezellig nagepraat.

Dank aan iedereen voor de medewerking en deelname !