Het Genootschap van Boudelo organiseert het tweede kerstconcert. Na het succes en de gezellige sfeer van vorig jaar mag u zeker niet ontbreken met familie en vrienden.

KERSTCONCERT IN KERK KLEIN-SINAAI.
Warme kerstliederen door het Gentse Gemengd koor Cum Splendore op de gezelligste zaterdag van het jaar... Net voor Kerst! Verwelkoming met gratis heerlijke cava en de zelfgemaakte hapjes.
U kunt de avond zelf nog kaarten verkrijgen, maar reserveren per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook zodat we ons kunnen voorzien op het aantal deelnemers.

WANNEER: Zaterdag 19/12/2015 om 19u30. Verwelkoming met hapje en drankje vanaf 19u00.
WAAR: Kerk OLV Onbevlekt Ontvangen, Kasteelstraat 1, 9190 Klein-Sinaai (Stekene)
KAARTEN: 12 euro ~ kinderen tem 12 j gratis
Aperitief en kersthapjes inbegrepen.

De website Klein-Sinaai.be en Genootschap van Boudelo houden op zaterdag 11 april 2015 de tweede Trappistendegustatie-avond. Gezellig samen-zijn en een leuke babbel terwijl u geniet van de degustaties van trappistenbieren met gepaste hapjes zoals trappistenpaté of potjesvlees, eigen fricandon....

Te proeven: La Trappe, Chimay, Westmalle, Achel, Orval, Westvleteren 12, Rochefort, Boudelo limited edition.
Harry Van Royen, historicus en gids neemt ons mee naar de rijke geschiedenis van trappisten- en abdijbieren en de levenswijze van de monniken. Hij vertelt bij elk bier ook enkele wetenswaardigheden. Daarbij wordt uitgelegd waarom de Trappistenbieren een authentiek product zijn. Naast de bekende trappisten, kunt u ook proeven van de wereldbekroonde Westvleteren 12°.

In april organiseerde het Genootschap van Boudelo een trappistenavond. De opbrengst gaat integraal naar het nieuwe boek van Rob Baetens. Het boek zal door het Genootschap worden gepromoot en telt maar liefst 236 blz.
De abdij van Boudelo is van de landkaart geveegd, maar blijft even mysterieus als de verzonken wereld van Atlantis. De geest van Boudelo leeft voort en inspireert…
Na het eerste boek over De Schat van Boudelo uit 1997, kon een vervolg niet uitblijven.
Schrijver Rob Baetens, Isabelle Van Overtvelt en Tony De Wilde van het Boudelogenootschap gaven afgelopen zondag het startschot voor de campagne.
Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 12/06/2015 om 20u00 in de bib van Stekene. Iedereen is welkom.

Zondag 08/03/2015: BEZOEK AAN EENDENKOOI
Wist je dat de naam Koebrug in Klein-Sinaai afkomstig is van 'Kooi' of 'Eendenkooi'?
Die eendenkooi, verborgen in het Stiltegebied, gaan we op zondag 08 maart om 14u bezoeken met gids Andre Verstraeten van vzw Durme.
Zeker een aanrader!

De Abdij van Boudelo had verschillende eendenkooien. Een eendenkooi is een grote vijver waar diverse soorten in het wild levende eenden werden gevangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen.
Ontdek tijdens deze wandeling hoe het hier rond de eendenkooi vroeger in z'n werk ging. We trekken dwars door de bossen om enkele onbekende plekjes te bekijken. Deze activiteit vraagt aangepaste schoenen én voldoende moed om het onbekende te ontdekken.

Deze activiteit gaat door onder begeleiding van gids André Verstraeten.

Vertrek zondag 08/03/2015 om 14u00 aan Liniedreef - Weimanstraat, Sinaai
Deelname 5 euro (kinderen -12 jaar gratis)
Graag op voorhand inschrijven, ter plaatse afrekenen.
Inbegrepen een gepast hapje en jenever of frisdrank. Boudelobier te koop.

PARCOURS IS DROOG, MAAR GOEDE WANDELSCHOENEN ZIJN ZEKER AANGEWEZEN !

 

Op zaterdag 20 december bracht Gemengd koor Cum Splendore een prachtig Kerstconcert in de kerk van Klein-Sinaai.
Het Genootschap van Boudelo organiseerde hiermee een laatste activiteit in het kader van de voorbije Boudelo-tentoonstelling. Met de heropleving van de Abdij van Boudelo zullen een aantal vaste activiteiten behouden blijven zoals de trappistenavond, wandeling en het kerstconcert.

Vooraf was er een mooie receptie met belegde toastjes, cava en heerlijke fricandon met zwarte bulling en een toespraak van voorzitter Jozef De Wilde.
Grote vuurfakkels werden aangestoken en het koor kwam van achteraan de kerk voor het eerste lied 'Beata Viscera' zorgde meteen voor de gepaste sfeer. Een ruim publiek luisterde daarna aandachtig naar 20 liederen. Het repertoire ging van middeleeuws met Pétorin naar Bach en zo naar de modernere kerstliederen die we allemaal kennen uit de 19de en 20ste eeuw.

Tussendoor bracht Tony De Wilde het verhaal van Mozart die ooit de Abdij van Boudelo bezocht en twee teksten uit het liederboek van Boudelo.
Om de verrassing compleet te maken werd de recente ontdekking bekendgemaakt dat chocolade voor het eerst in 1635  door de abt van Boudelo werd ingevoerd. Symbolisch kreeg iedereen chocolade mee naar huis.
Bekijk de foto's