Het nieuwe culinaire mekka Holy Food Market in de Baudelokapel is nog lang niet open, maar leeft nu al enorm in Gent. Robuust metaal, glas, en zwart en wit met gele accenten regeren in de culinaire kapel. "Het wordt modern en toegankelijk, met respect voor het 16de-eeuwse gebouw", zegt initiatiefnemer Ladislas Leys.

Hugo Colpaert, de manager van Eddy Wally, opent het nieuwe culinaire mekka van Gent in de oude abdij van Baudelo. In de oude stadsbib start hij een nieuw concept en in de aanpalende Baudelokapel komt de Holy Food Market, een delicatessenmarkt.

Ondernemer Hugo Colpaert is bezig met een vernieuwend concept, waar muziek en eten centraal staan. "Het wordt een brasserie met aanpalend een glazen kiosk. Het concept is 'een momentje vakantie in Gent', een plek waar mensen van 's morgens tot 's avonds kunnen vertoeven zonder zich te vervelen", legt de manager van Eddy Wally uit. "'s Morgens vroeg starten we met een ontbijt. De klemtoon in het restaurant zal liggen op bioproducten en vegetarische producten. Daar willen we ook een muziekcomponent aan koppelen. Er zullen blues- en jazzoptredens plaatsvinden. Zo willen we ook een forum bieden aan jong talent. Het wordt helemaal hip", knipoogt Colpaert. (bron HLN)

Het stadsbestuur gaf aan projectontwikkelaar Trobo een vergunning om de Baudelokapel en de oude stadsbibliotheek aan de Ottogracht te verbouwen. Behalve een renovatie, zal er aan het uitzicht van de twee gebouwen niet veel extra veranderen. (brond Het Nieuwsblad)